Kova Dolunayı

12 Ağustos Cuma akşamı , Türkiye saati ile 4:35 de , Kova burcunun 19 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Her dolunayda, Güneş ve Ay , karşıt burçların aynı derecesindedirler ve bu iki zıt burç arasındaki farklılıklardan doğan gerilim genel temayı belirler. Astrolojide bir burçtan bahsederken, onu karşıtı ile tanımlamaya çalışırız. Bir şeyin varlığı diğerinin yokluğu ile tanımlanabilir; örneğin cehalet bilginin yokluğudur, karanlık ışığın, kibir mütevazılığın yokluğudur. Bilgiye ulaşamazsak cahil olduğumuzu bilemeyiz öyle değil mi, ışığı göremezsek karanlığı karanlık diye tanımlayabilir miyiz, ya da mütevazılığı anlamadan kibrimizi fark edebilir miyiz?

Zıtlığın bir tarafı iyi diğer tarafı kötü olmayabilir. Aynada gördüğümüz , bize ters görünen yansıma her zaman kötü olmayabilir. Her iki tarafı da anlayabildiğimizi ve yaşam içinde gereken yerde gereken şekilde kullanma kapasitesine erişebildiğimizi düşünelim bir an… ne kadar muazzam bir donanım olurdu öyle değil mi. Böyle bir farkındalığı aslında her ay dolunay zamanlarında yaşıyoruz. Her dolunay enerjisi her birimizi aynı oranda etkilemiyor, fakat yine de haritalarımızda tetiklediği yaşam alanlarında bazen olaylar olarak, bazen de sadece psikolojik olarak gerginlikler yaşıyoruz. Dolunaylarda , bilinçaltımız yüzeye çıkıyor ve irademizle, egomuzla bir çatışmaya giriyor. Yüzeye çıkmak isteyen bilinçaltı kalıpları, düşünceler bizim bilinçli dikkatimizi talep ederken, biz onları egomuzla görmezden gelirsek , gerilimden çatlayacak, hatta patlayacak duruma bile gelebiliyoruz. Dolunaylarla ilgili yazılarımı yazarken niyetim çok açık; her birimizin içindeki gerilim ve çatışmayı anlamlandırmaya yardımcı olmak; görmekte zorlandığımız içsel dinamiklerimize ışık tutabilmek. Şimdi gelelim Kova Dolunayına.

Kova burcunun temel temaları; özgürlük, isyan, bireylik, farklılık, hümanizm. Haritalarımızda Kova burcunun yönettiği alanda, özgür ve farklı olmak isteriz. Geleneksel yaklaşımlardan uzak, kendi bildiğimiz gibi, yeni bir şekilde , bağımsız hareket etmek isteriz. İşleri herkesten farklı yaptığımızda, doğal olarak dikkat çeker, insanların dikkatli bakışları ile karşılaşırız. Böyle bir durumda Kova burcu insanı sıklıkla kendini geri plana çekmeye çalışır, hatta bazıları kendini toplumdan izole etmeyi tercih eder. Bu dolunayın enerjisinde, Satürn Ay ile kavuşuyor ve , sosyal ve toplumsal bir gezegen olan Satürn retrodayken , kova ile ilgili yaşam alanında farklı ve orijinal olan yanlarımızı yapılandırmamız ve hatta toplum önüne çıkarmamız konusunda destek oluyor. Satürn hala Kova burcuyken aslında kolektif olarak ödevimiz bu; yeni , özgün ve hümanist yapılar oluşturmak.

İçinizde bir isyan, bir özgürleşme isteği olabilir. Kendi kendinize “yeter artık, bu işi kendi bildiğim gibi yapacağım” diyor olabilirsiniz. Bu sese kulak verin. Çünkü, bu ses yılın son çeyreğinin size özel ana temasını anlatmaya çalışıyor. Çünkü bu dolunay, Kasım ayı dahil önümüzdeki aylarda etkili olacak Uranüs ( yenilik, devrim, ani değişim ) ile Satürn’ün (geleneksel yapılar, kurallar, eski olan ) mücadelesinin getireceği enerjiyi önceden tetikliyor.

28 Temmuz Aslan Yeniayı, keyifli ve yeni girişimlerde bulunmak için cesaretimizi arttırmıştı. Şimdi, Retro Satürnlü dolunay, “gerçekten istiyor musun? istediğini kendi bildiğin gibi yapacak mısın? Kendi özgürlüğün ve özgünlüğün ile eyleme geçecek misin? ” sorularını sorduruyor.

Dolunayda Aslan burcunda olan Güneş, Satürn’den karşıtlık alırken, yaşam keyfi, coşkusu baskılanmış , kısıtlanmış gibi görünüyor. Temel sebebi özgür hareket edememek. Özgür olmak istediğimiz konuları incelemeliyiz. Ancak özgürlüklerden bahsederken bir yandan da toplum olarak yaşadığımızı unutmamız gerekiyor. Dolunay bize değişen yeni toplum düzenindeki bireysel yerimizi işaret ediyor olabilir. Kova yardımsever, sosyal ve hümanist bir burçtur. Toplum için yapıp yapmadıklarımız da bu günlerde iç hesaplaşmalarımızda önemli bir yer tutuyor olabilir.

Ay Düğümlerine kare açı yapan dolunay haritalarımızda 4 noktayı tetikliyor. Kuzey Ay Düğümü boğa , Uranüs ve Mars ile kavuşumdayken, değerlerimiz, sahip olduklarımız ile ilgili kadersel planda ani değişiklikler yaşamamıza sebep oluyor. Karşısındaki Akrep ise, karmik yüklerimizden, korkularımızdan özgürleşmemiz gerektiğini vurguluyor. “Bırak, hafifle, ilerle , bolluğa ve keyfe alan aç” , Akrep / Boğa hattının mottosu. Kova ve Aslan burçlarına da kare açı yaptığına göre, özgür olmak , yalnız olmak, ait hissetmemek, göze batmak göz önünde olmak, aykırı olmaktan dolayı sevilmemek, takdir edilmemek, değersiz ve yetersiz hissetmek ile dışardan gelecek onay , güven ve motivasyona muhtaç olmak gibi kavramlar adım atmanızı engelliyor olabilir. Veya tamamen akrep burcunun gölgesi ile nedensiz, tanımını bile yapamadığınız korkular içinde olabilirsiniz. Hepsini ; tanımlayabiliyor olsanız da olmasanız da salıverin gitsin. Zincirlerinizden kurtulun. Aslında o zincirleri kendi kendinize taktığınızı fark edin.

Dolunay haritasında Nemesis Koç burcunda koç noktasında retro iken, kolektif enerjide özellikle başlatamamak, girişimde bulunamamak veya hatalı girişimlerde bulunmak konularında kişilerin kendi kendilerinin düşmanı olduğunu anlatır. Nemesis, Pluto /Admete orta noktasını tutarken, Child, Mnemosyne ve Transpluto ile, derin çocukluk travmalarının temel blokaj sebebi olduğunu, Koç noktasına kardinal yapan AyDüğümleri / Poseidon orta noktası ise geçmişin kriz ve korkularla dolu anlarının aydınlandığını, farkındalığa çıktığını gösteriyor. Pluto, ilişkiler evi girişinden haritanın yükselen derecesindeki yengeç burcuna karşıtlık verirken, duygusal güvenlik alanlarının yıkıldığını , dolunayın kavuştuğu Amor ve Şiva ile, ilişkilerde sınırların gündeme geldiğini, geri dönülemez değişimler ve ayrılıklar olabileceğini anlıyoruz.

Kiron Güneş’e üçgen açı gönderirken, bedensel ve ruhsal şifanın da bir yandan aktif olduğunu görebiliyoruz. Kişi kendi değerleri için hareket ettiğinde şifa ve iyilik gelecektir. Son olarak dolunay derecesinin sabian sembolünü Linda Hill’den okuyalım;

MESAJ TAŞIYAN BÜYÜK BEYAZ BİR GÜVERCİN

Bu Sembol, yardıma ihtiyacı olanlara teselli, rahatlık ve neşe getirir. “Büyük Beyaz Güvercin”, muhtemelen bir süredir beklediğiniz mesajları getiriyor. Ruhsal merkezinizden gelen barışçıl mesajlara güvenerek durumunuzu çözmeniz gerekebilir. Onlara nezaketle ve kötülük olmadan yaklaşılmalıdır. Ya bir kurtarıcı olarak görülmeyi ya da kurtarılmaya ihtiyacı olduğunu gösterebilir, çünkü bazen “Mesaj Taşıyan”, bazen de onu alan kişi olacaksınız. Hangi tarafta olursanız olun, açığa çıkan mesajı özümseyebildiğinizde bir rahatlama olabilir.

Dolunay haritasının yükselen derecesi 29 derece yengeç’te sabian sembolü ise ;

AMERİKAN DEVRİMİNİN KIZI

Bu Sembol, katılımınızı gerektiren bir ideal veya durum için ayağa kalkma yeteneğini veya ihtiyacını gösterir. Bu, siyasi ya da sosyal devrim ya da statükoyu değiştirmek için savaşmakla ilgili olabilir. Zamanında radikal ve dönüştürücü olan eski geleneklere güvenmek artık işe yaramayabilir. Zorluk, bu geleneklerin daha öngörülebilir, muhafazakar değerler olması ve bugünün ihtiyaçları ve özlemleriyle artık alakalı görünmemesidir. İçsel modern özgürlük hislerinize rağmen, daha muhafazakar ve hareketsiz olanlarla karşılaşabilirsiniz.
Sosyal koşullanma ile bağlı olmak. Geleneğin engellerini yıkma suçlamasına öncülük etmek. Daha büyük resim için kendini feda etmek. Değişiklik istemek. Normla savaşmak.

Sevgiyle.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: