bu hafta sezgilere dikkat edin

Bu hafta zihin/iletişim/düşünce gezegeni Merkür, Akrep burcundaki seyrine devam ederken, Neptün ile de hafta boyu uyumlu açı yapacak. Bu da sezgiselliğimizin açılacağı, takılıp kaldığımız fikirlerden biraz kendimizi uzaklaştırırak konulara daha farklı bakış açıları getirebileceğimizi gösteriyor.

Pazartesi ve Salı günleri, hala geri harekette olan Neptün, Ay ile Balık burcunda kavuşumda olacak. Duygusal olarak çok yoğun , hassas, kırılgan ve aynı zamanda empatik olabiliriz. Ay Balık burcundayken fazla hassas olduğu için, duygulardan tıpkı suda yüzen bir balık gibi sıyrılma , hislerden kaçma potansiyeli vardır. Fakat geri hareketindeki Neptün bu defa buna izin vermeyecektir. Kendimizi kader kurbanı gibi hissedebilir veya tam tersi herkes bir gün ölecek diyerek kadere boyun eğerken bulabiliriz. Oysa ki bu konumun doğru kullanımı, kendini kolektif sevgiye ve teslimiyete açabilmektir. Merkür’ün akrep burcundaki sabit ve çoğu zaman hırpalayıcı düşünce yapısını, bu yapı ile yumuşatmak, egonun bitmek bilmeyen taleplerine daha üst bir perspektiften bakabilmek ve böylece kalpte bir Hakikat penceresi açabilmek için güzel bir fırsatımız var. Sevgi ve huzur bir yerde bizi bekleyen bir his değil; sadece olanı tüm çıplaklığıyla kabul ettiğimizde devinim haline geçecek bir enerjidir.

Cumartesi gününe kadar Merkür’ün Neptün’le uyumlu açısı devam edecek. Kısıtlı ve sabit fikir ve bakış açımızdan özgürleşmek için mükemmel bir açı. Akrebin derin düşünme ve dürüstçe sorgulama özelliğini , Neptün Balığın getirdiği sezgisellik ile kullanarak bakış açımızda bir ivme, sıçrama ve açılım yaşayabiliriz. Düşünceleri kişisel ihtiyaçlardan çok kolektife çevirmek gerekebilir. Hepimizin bir olduğu düşüncesi ile kolektiften alan ve aynı zamanda kolektife veren olduğunuzu unutmayın. Açık ve dürüst iletişimde olmak önemli, iletişim kurarken konuşurken dürüst ve kalpten olmak önemli. Hep benim dediğim doğrudur ve ben bilirim demekten imtina etmek ve diğerlerinin fikirlerini merak ederek öğrenmeye çalışmak önemli.

Merkür’ün dispozitörü olarak Mars da kuvvetli ve henüz Pluto ile sert açı halinde değil. O nedenle bu hafta, geçtiğimiz günlerde şimşekler halinde aklınıza gelen fikirleri uygulamaya koymak, anlaşmalar yapmak, yeni iletişim kanallarına girmek ve tanıtım yapmak için uygun bir zaman. Fakat yukarıda bahsettiğim gibi düşüncelerinizi kolektife çevirmek ve kolektif faydayı da gözetmek önemli. Konulara tek taraflı bakmak, intikam amaçlı can acıtıcı söylemlerde bulunmak, sözlerle kişileri manipüle etmek , fikirler ve projeler konusunda aşırı hırslı olmak gibi ego tuzaklarına dikkat etmek gerekir.

Sevgi ve ışıkla kalın…

Yorum bırakın